Една майка моли за помощ българите чрез Varna24.bg. Малкият Коки от

...
Една майка моли за помощ българите чрез Varna24.bg. Малкият Коки от
Коментари Харесай

Една майка моли: Помогнете на моето ангелче!

Една майка моли за помощ българите чрез  Varna24.bg . Малкият Коки от Шумен се нуждае от 40 000 лева за вливането на стволови кафези в Турция, което ще облекчи положението му. Коки е с диагноза аутизъм и второстепенен недостиг на лактазата. Ето и повече информация за Коки от неговата майка:
"Искам да ви срещна с Коко. Той е междинния ми наследник. Малкото ми ангелче обаче е болно. Да зная,че не е незабавен слушай, не е със страшната диагноза рак, зная, че неговото заболяване е и лечимо (уверени сме в това ), само че също по този начин зная, че ние родителите му не можем да заплатим лекуването му, а с цел да е здрав се нуждае от такова. 
Липсата на пари обаче ще го върне назад там, откъдето към този момент го измъкнахме. С болно дете и без помощ от страната е мъчно да се оправим сами. А с три деца, популярност Богу двете са ми здравички. И през днешния ден аз със сълзи на очи и свито сърце ви апелирам да помогнете на моето ангелче да бъде още веднъж щурото, радостно и съответно дете, което имахме. Коки е с второстепенен недостиг на лактазата, нецелиакична глутеновата нетърпимост и детски аутизъм. 
Докато беше бебе всичко си беше обикновено - гукаше, изговаряше срички,думи, стартира да прави крачки самичък. Когато стана на една година Коки просто спря с развиването си - спря да върви, не се обръщаше на името си, спря да сочи с пръст това, което искаше.... спря и зрителния контакт. Каквото и да му говорехме той не реагираше - все едно не е при нас. Никой и с нищо не можеше да притегли вниманието му.
От будно и любопитно дете, Коки се затвори в себе си, спря да ни вижда, седеше и си играеше единствено с етикетите на облеклата или пълзеше напред обратно без цел. Не обръщаше никакво внимание на играчки, не разбираше по кое време има някой при него и по кое време няма.Спря да извършва точни и ясни команди (ела, седни, спри и т.н ) той си беше потопен в неговия свят. 
Загубихме виталния Коко за два месеца. Още няколко месеца ни трябваха да убедим персоналния доктор, че има смяна в Калоян. На 1г и 8 месеца записахме Коки при доктор Шилианов (невролог). Приеха ни в болница "Св. Марина " Варна и започнаха доста проучвания. Откриха нетърпимост към глутен, лактоза, яйца... откриха и живак и алуминии в оргaнизма му доста над нормата. Започнахме лечения незабавно ( логопед, психолог, барокамера, електростимулация, звуковастимулация ), диета и хранителни добавки. Година по късно на Коки му потвърдиха и детския аутизъм. 
С доста старания,любов, пари и неизменност от наша страна, както и всекидневни - година и половина - лечения Коки към този момент има голям прогрес. Задържа вниманието си, има зрителен контакт с нас, почна да извършва команди ( седни, легни, ела, обуй се, дай прегръдка, целувка, донеси шишето, донеси обувките си и т.н.), играе с играчките по предопределение, обръща се на името си, всякога когато го повикаме, контактува с други деца. За страдание той към момента не е това дете което беше. Искаме да си върнем Коки! 
Искаме да довършим започнатото и Коки да премине през тази борба като победител. Имаме оферта от Турция вливане на стволови кафези. Лекарите дават 90% успеваемост при деца с аутизъм с тези вливки. Цената на една вливка е 8 000 $. Терапията със стволови кафези е нов ефикасен метод и повлиява на метаболизма, имунната система и повредени кафези и тъкани. За оптималното усъвършенстване на положението на Коки сме посъветвани колкото се може по-скоро да стартира това лекуване със стволовите кафези, с цел да може мозъкът му да усвоява по елементарно всичко протичащо се към него, по- елементарно да одобри терапиите и да се научи на доста неща, които до в този момент не е усвоявал. 8 000 Щатски долар е цената за една вливка, съгласно положението и подобрението на Коки ще се реши още какъв брой вливки ще трябват. 
В проформата от Турция са включени цената на превозването ни от летището до клиниката и назад, профилирани проучвания, престой в болничното заведение, проби, лекуването - присаждане на стволови кафези, медицински отчет, документи, медикаменти, в случай че е нужни. 
В момента Коки е на диета, която е доста скъпа - единствено един самун от 200 гр., който му стига за 2-3 дни е 6.50лв, добавките му на месец са към 500-600 лева, логопед 200 лева... Барокамерите са ни предписани за 1 година 120 процедури, една процедура е 35 лева, звуковата стимулация варира от 600 - 1000 лева на месец и настрана 25 лева за пътни всеки ден, тъй като терапиите се вършат във Варна, а ние живеем във Шумен. 
Моля се на Бог всеки ден да даде на Коки необикновен шанс и доста сили, с цел да преодолее очакващите го трудности. Моля и вас да му помогнете това да се случи. Защото вие сте хората,които можете да ми върнете Коки подобен,какъвто беше-здрав. Защото единствено майка би схванала тъгата и болежка на майка с болно дете.

Бъдете здрави и положителни. Всеки ден е ден на положителното и в никакъв случай не е късно да направиш положително. Дори и под формата на един ДМС.

Благодаря ви за поддръжката.
Благодаря от сърце! Поклон!

Как можете да помогнете на Коки:
DMS на 17777 с текст KOKI
PayPal - [email protected]
Дарителска банкова сметка:
IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

Можете да помогнете, като се включите и "продадете‘‘ или закупите движимост, облекла,обувки, козметика, техника.... в групата, където се организира благотворителния базар за Коки:https://www.facebook.com/groups/1874844572742436/
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР